Organisation

GS Projects

Created with Sketch.

Quality Ships from Groningen

Organisatie:

In 2007 hebben de reder Daniel Gausch en scheepsmakelaar Christian Hochbein een Groningse scheepswerf overgenomen. Het bedrijf heeft in korte tijd internationaal naam gemaakt binnen de scheepsbouw voor de zee- en binnenvaart en heeft inmiddels rond 150 schepen gebouwd. De werf is van een aanvankelijke staalbouwcapaciteit van circa 2.000 ton uitgegroeid tot zijn huidige capaciteit van rond 10.000 ton per jaar. De bouwtijd van een kant-en-klaar binnenvaartschip bedraagt gemiddeld 21 weken van een zeeschip gemiddeld 26 weken.

Tot de belangrijkste kenmerken van de onderneming behoren vakkundigheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en het streven naar voortdurende innovatie, evenals een hoge mate van klantgerichtheid. Niet alleen dit concept, maar ook moderne designs van de schepen zoals de Sunrise serie en de GS Eco Coasters zorgen in Groningen continu voor een volle orderportefeuille.

From Concept to a ready made vessel

GS Projects bouwt op zijn eigen werf samen met bekende partners uit de Nederlandse scheepsbouwsector schepen van alle soorten: binnenvaart en zeegaand. De maximale afmetingen zijn erbij 135 x 15,80 meter (LxB) vanwege de breedte van de sluizen aan het kanaal. De moderne machines zoals bv. de plasmasnijmachine en lasrobots/-straat zorgen ervoor dat de schepen telkens met een zeer hoge en constante kwaliteit kunnen worden gebouwd, en compleet in Nederland. Dankzij deze technische uitrusting en bijzonder het gekwalificeerde personeel en goede partners is de onderneming in staat om alle werkzaamheden tijdens de nieuwbouw en de technische afbouw van casco’s van zee- en binnenvaartschepen in eigen huis uit te voeren, van de beginplanning tot aan het kant-en-klare schip. GS Projects overtuigt de klant verder door een heel korte bouwtijd, exacte tijdsplanning, hoge kwaliteit en concurrerende prijzen, evenals het feit dat de werf zowel staalbouw als technische afbouw biedt. GS Projects houdt zich onder andere bezig met:

  • New vessels
  • refit and
  • repairs

off all kinds of ships

De klanten van de scheepswerf waarderen vooral de hoogwaardige materialen en uitstekende afwerking van de schepen. GS Projects gebruikt bij nieuwbouwprojecten uitsluitend West-Europees scheepsstaal, dat niet alleen een betere kwaliteit en oppervlaktegesteldheid heeft, maar ook beter te snijden en lassen is dan materialen uit andere regio’s. Ook bij de overige materialen maakt de onderneming bij voorkeur gebruik van kwaliteitsproducten van Duitse en Nederlandse makelij en betrouwbare en goed bekende toeleveranciers.

Nieuwbouw voor de binnenvaart

Op het vlak van de binnenvaart heeft GS Projects zich op de meest uiteenlopende scheepstypen van 86 tot 110 meter gespecialiseerd. Naast droge-ladingschepen, duwboten en transporteenheden zonder eigen aandrijving bouwt het bedrijf ook chemicaliëntankers. GS Projects bouwt alle schepen natuurlijk conform de specificaties en wensen van de klant of op basis van eigen ontwerp. De binnenvaartschepen van 86 en 110 meter zijn als standaardschepen eigens ontworpen zoals ook een heel succesvolle eigen serie van Sunrise schepen op dezelfde afmetingen (86 en 110) voor droge lading en tankers ontworpen met een van de hoogste draagvermogens op de revieren.

Nieuwbouw voor de zeevaart

Ook bij de bouw van kustvaarders en zeeschepen kan GS Projects de wensen van de klant exact implementeren of deze zo nodig met eigen constructies en technische uitwerkingen ondersteunen. Op de scheepswerf worden kustvaarders, gastankers en stukgoedschepen gebouwd. Ook in deze segment heeft de werf zijn eigen ontwerp laten maken voor de GS Eco Coaster, die in de markt heel goed is opgenomen en heeft zich inmiddels door ervaring bewezen als een heel economisch schip.

Vakkundig uitgevoerde reparatie- en ombouwwerkzaamheden

Ook klanten, die hun schip willen laten repareren of ombouwen, kunnen een beroep doen op de ervaring, technische kennis en moderne uitrusting van GS Projects. De werf heeft zich hierbij gespecialiseerd op de revisie van binnenvaart en tankschepen van uiteenlopende formaten, evenals de ombouw van enkelwandige tot dubbelwandige tankschepen. De competente reparatieservice is 24 uur per dag bereikbaar en kan schepen zo nodig ook op locatie vakkundig repareren. Bovendien verzorgen de experts van GS Projects ook alle werkzaamheden die met de regelmatige vernieuwing van klasse en certificaten samenhangen.

De werf heeft alle vakkennis in huis om de bouw van een schip van begin tot eind zelf te verzorgen. Dit is mogelijk door middel van jarenlange ervaring van diverse medewerkers op het vlak van: buigen, vervormen, snijden en het bouwen van uiteenlopende scheepstypes. De voorbewerkingshal is uitgerust met een kraancapaciteit van 3 x 6 Ton, de spanten buigmachine van 220 Ton, een platenpers van 250 Ton en de plasmasnijmachine kan platen snijden tot een dikte van 30 millimeter. Van de eerste schetsen tot de afwerking houdt GS Projects rekening met de wensen van de opdrachtgever.

Kwaliteitswerk garandeert korte ligtijden

Of het nu om nieuwbouw, ombouw of reparatie van schepen gaat, bij GS Projects staat kwaliteit altijd voorop. Dat geldt niet alleen voor de toegepaste hoogwaardige materialen en componenten, de samenwerking met ervaren toeleveranciers en de geavanceerde technische infrastructuur, maar vooral ook voor de ervaren en goed opgeleide medewerkers. Met zijn ingenieurs, gecertificeerde lassers en andere vakmensen is de werf in staat om alle opdrachten op betrouwbare en vlotte wijze uit te voeren en daarbij telkens aan de wensen van de klant, met betrekking tot afwerkings- en productkwaliteit, te voldoen.

Meer service door gekwalificeerd personeel

In totaal zijn er rond 60 medewerkers in dienst en ongeveer 100 – 150 medewerkers van de toeleveranciers en onderaannemers, welke iedereen dag op de werf werkzaam zijn. De werf staat tot ver buiten de regio bekend als een aantrekkelijke werkgever die zijn medewerkers via regelmatige trainingen en vervolgopleidingen telkens de meest actuele kennis op de relevante vakgebieden verschaft.

Om ook in de toekomst over gekwalificeerde medewerkers te kunnen beschikken, leidt GS Projects regelmatig jonge medewerkers op tot lassers en scheepsbouwers. Hierbij profiteren zij van de jarenlange ervaring van hun collega’s. Via de gedegen kennis van de medewerkers en de regelmatige uitwisseling van ervaringen, evenals de constructieve samenwerking met klanten en toeleveranciers staat GS Projects garant voor hoogwaardige producten en een snelle en competente service in alle aspecten rondom de nieuwbouw, ombouw en reparatie van schepen.

en_GBEnglish